Gyakran ismételt kérdések

az alábbiakban összeszedtem a legtöbbször felmerülő kérdéseket, de ha mégsem találod a választ, kérdezz bátran, izgatottan várom a közös munkát

HOL ZAJLIK A FOTÓZÁS?

A fotózás Magyarország egész területén megoldható, de leggyakrabban Sződligeten és  környékén zajlanak a fotózások.

MIKOR ÉRDEMES IDŐPONTOT FOGLALNI?

Minél hamarabb, annál jobb 😊 Szezonban (május – november ) akár több hetet is kell várni a fotózásra. Ezért aki szeretne szezonális virágok között fotózkodni (tulipán, levendula, pipacs, repcemező, szénabálák), annak érdemes időben jelentkeznie.

MIKOR LEGYEN A FOTÓZÁS?

A szabadtéri fotózást a fényviszonyokhoz kell igazítani, itt igazodnunk kell a természethez és a környezethez. A legtöbb helyszín esetében az ideális időpont az esti „aranyóra”, ami a naplemente előtti időszak. Ezért a fotózást általában késő délutáni / kora esti időpontokra szoktuk egyeztetni. De természetesen ez helyszín és időjárás függő. Felhős, borult időjárás mellett vagy árnyékosabb helyeken korábban kezdünk. Ezért is fontos a fotózás előtti konzultáció. A napokat tekintve a hét bármely napjára tudunk fotózást egyeztetni. 

HÉTKÖZBEN LEHET FOTÓZKODNI?

Természetesen. A hétvégi dátumokra való várakozás általában kicsit tovább tart. Ezért ha hétközben tudtok fotózkodni, az csak előny.

MEDDIG TART A FOTÓZÁS?

A fotózás az általad választott csomagban megadott ideig tart, de nem mérem stoperrel az időt. Azt javaslom, hogy érkezzetek legalább 20 perccel a megbeszélt időpont előtt, hogy a kutya el tudja végezni a dolgát, körbe tudjon szimatolni és mindketten megszokjátok a helyszínt.

Egy-egy hosszabb helybenmaradás után mindig hagyjuk egy kicsit játszani a kutyust, beiktatunk szüneteket, ennyivel hosszabbodhat a fotózás ideje.

MI TÖRTÉNIK ROSSZ IDŐ ESETÉN?

A fotózáshoz nincs feltétlen szükségünk napfényre. Sőt, a felhős ég még nagyobb előny is. Rossz, esős időjárás esetén azonban a fotózást áttesszük egy másik időpontra (ennek nincs külön díja).

MIT HOZZUNK MAGUNKKAL?

Érdemes a kedvenc jutalomfalattal készülni, legjobb, ha valami puha, apróra vágott finomság! Ez lehet virsli, sajt, stb. A fotózást megelőző pár órában lehetőség szerint már ne kapjon enni a kutya! Ez elsősorban azért fontos, mert a szabadban sokat fog mozogni a kutya és tele pocakkal ez nem olyan kényelmes. További bónusz, hogy ha éhes a kutya, nagyobb sikere lesz a jutalomfalatnak.

Ha van kedvenc játéka, kérlek azt is hozzátok magatokkal! Szükség lesz olyan dolgokra, amik felkeltik a figyelmét.

Hozz magaddal tiszta, jó állapotban lévő nyakörvet és pórázt is! Lehetőleg ne hámot viseljen a kutya a fotózás során.

Ha tervezed őt kutyakozmetikushoz vinni előtte, tedd azt néhány nappal korábban, ne közvetlen a fotózást megelőzően!

Ne feledkezz meg az ivóvízről sem mindannyiótok számára!

A KUTYÁM NAGYON ENERGIKUS, BÍRNI FOGSZ VELE?

Kérlek, hogy lehetőség szerint mozgasd le kedvenced a fotózást    megelőzően. Az új helyszín, az új élmények hatására izgatottabbá válhat és jobban tudunk haladni a fotózással, ha ő már azt megelőzően ki tudta tombolni magát. De nem az a cél, hogy túlfáraszd! A megfelelő energiaszint elérése kutyánként nagyon változó. Ha mégis nagyon energikus marad, kicsit tovább fog tartani a fotózás, hogy le tudjuk nyugtatni, de a lényeg, hogy minden megoldható.

GONDOT JELENT, HA AZ ÉN KUTYÁM NEM KÉPZETT?

Egyáltalán nem baj!  Az egyetlen fontos kitétel, hogy jól szocializált, együttműködő legyen a kutya. Egy képzett kutyával könnyebb egy fotózás, de ez egyáltalán nem elvárás. Ha van nálad megfelelő motiváció (jutalomfalat), már nyert ügyünk van!

Nem árt, ha alapengedelmességi feladatokat ismer, mint pl. ül, fekszik és marad. De ha van valamilyen szuper trükkje, amit szívesen megcsinál, azt is örömmel lencsevégre kapom.

ELVÁRÁS, HOGY PÓRÁZ NÉLKÜL FOTÓZHATÓ LEGYEN A KUTYA?

Egyáltalán nem. Tapasztalatból mondom, hogy vannak fajták, akik bizony igen öntörvényűek, a behívás sem mindig működik, s nem feltétlenül érdekli őket, hogy éppen egy fotózás zajlik (pl. a mi kis drága Shiba Inu kutyánk )

Erre az esetre viszek magammal egy hosszabb vékony pórázt, hogy az utómunka során könnyebb legyen eltűntetni a képről. Ezért nem jelent gondot, ha csak pórázzal tudjuk elkészíteni a képeket.

HÁNY KUTYÁVAL LEHET RÉSZT VENNI EGYSZERRE A KUTYAFOTÓZÁSON?

Nem probléma, ha több kutyával érkezel, de kérlek, hogy minden esetben egyeztessünk előre!

KÖLYÖKKUTYÁT IS LEHET HOZNI KUTYAFOTÓZÁSRA?

Természetesen! Ez az az időszak, ami annyira gyorsan eltelik, hogy észre sem vesszük. Ha arra vágysz, hogy a kis puha szőrgombócod emléke örökre elkísérjen, az első pár hónap a legideálisabb választás!

HOGYAN ÖLTÖZZEK, MILYEN RUHÁT VÁLASSZAK A FOTÓZÁSHOZ?

Bár a fotózás elsősorban a kutyádról szól, a te öltözeted is nagyon fontos kérdés. Olyan ruhát válassz, ami illik hozzád, ami kifejez téged, és amiben komfortosan érzed magad. Mivel a szabadban vagyunk, vízpart, kövek mellett vagy akár a fák között, erdőben, javaslom a kényelmes cipőt és nem túl kényes ruhadarabokat.

Anyagok, minták: a farmer és a kötött anyag jól mutat a fotókon. A minták is jól tudnak működni mértékkel, de nem praktikus túlzásba vinni. A „kevesebb néha több”, itt is igaz.

Felejtsd el, hogy ragaszkodnod kell a semleges színekhez, mindenkinek megvan a kedvenc színe,  ami illik hozzá, jól áll neki. Hozz bátran színes ruhákat, kiegészítőket!

Van azonban néhány ruhadarab, amit érdemes kerülni fotózáskor. Ilyen például a sportolásra tervezett öltözet, a nagyon rövid szoknyák, mélyen dekoltált felsők. A hófehér, a fekete és a neon színek nehezen fotózhatóak.

Fontos megemlítenem, hogy a karimás kalapok, baseball sapkák erős árnyékot vetnek az arcra.

A fényre sötétedő szemüveglencsék szintén kerülendőek mert a természetes fény hatására napszemüveggé változnak.

MIKOR KELL FIZETNI?

Az időpont visszaigazolásakor 50% előleg fizetendő. A fennmaradó összeget a fotók későbbi szerkesztésére történő kiválasztása után kell kifizetni.

MEGKAPOM AZ ÖSSZES KÉPET A FOTÓZÁSRÓL?

Nem. A fotózás után készítek egy online galériát a nyers képekkel, ahonnan válogathattok fotókat a későbbi szerkesztéshez. A szerkesztetlen fotók nem eladók.

MILYEN MÉRETBEN KAPOM MEG A DIGITÁLIS KÉPEKET?

Retusált kép: 6000×4000 pixel logó és felirat nélkül

Nyers kép: 1200×800 pixel logóval és “Nyers kép” felirattal

Fontos, hogy nyers képet nagyobb felbontásban, illetve logó és felirat nélkül nem adok át!

MEGKAPOM MAJD AZ ÖSSZES FOTÓT?

A fotózást követően csak az adott csomagban megjelölt mennyiségű, utómunkázott, retusált képet kapja meg a gazdi, sajnos a nyers képeket nem áll módomban kiadni!

LEHETSÉGES-E KÉSŐBB AZ UTÁNRENDELÉS?

Igen. A nyers képeket hat hónapig őrzöm meg, így később is lehetőséged van a nyers képekből utánrendelni.

A FELTÜNTETETT ÁRAK TARTALMAZZÁK AZ ÁFÁT?

Az oldalon feltüntetett árak forintban értendőek és alanyi adómentesek, tehát ÁFA nem kerül rá.

JELENTKEZHETEK A KÉPEKKEL VERSENYEKRE VAGY FELHASZNÁLHATOM ŐKET REKLÁMOZÁSRA?

A fotók kizárólag magánfelhasználásra készülnek. Pályázatokon a fotók sem saját, sem más nevén nem nevezhetőek be. A fotók marketing és reklámcélokra nem használhatók fel (kivéve előre egyeztetés után, megfelelő díjazás ellenében).

KÉSZEN ÁLLSZ?

Vágjunk bele!

+36 30 / 252 – 4306

KÉSZEN ÁLLSZ?

Vágjunk bele!

+36 30 / 252 – 4306

Az alábbi űrlap kitöltésével az adatvédelmi szabályzatunkat automatikusan elfogadod.

KAPCSOLÓDJUNK KÖZÖSSÉGI MÉDIÁN

© 2022 Verita Photo | Minden jog fenntartva!

webdesign: CreaSoul

webdesign: CreaSoul